Follow by Email

Marokko den mest fascinerende landVed en korsvej mellem to kontinenter og to kulturer afslører Marokko sig selv til kunstnere som en kunstnerisk eller personlige oplevelse, der er befordrende for introspektion. Under en af sine rejser skrev Jacques Majorelle, "Der er scener af sådan realisme at man glemmer sin tid og lad os selv gå på living i middelalderen".
Marokko fortjener bedre end en simpel tur til at opdage dets variation og pragt. Følgende er must ser for dem der har lidt tid til rådighed, eller som ønsker at besøge de vigtigste seværdigheder.
Bjergkæder og gennemkørsler af Marokko er særligt attraktive for deres kontrast i karakter og mangfoldighed. Mangfoldighed af jorden gør det muligt at vedtage en fremgangsmåde, afhængigt af sæsonen, der svarer til alles kapacitet. Toubkal (4165m) er det højeste topmødet i nordlige Afrika og dets opstigning er fortsat langt de mest værdsatte. De okker eller blålig massiver af anti-Atlas tilbyder de mest usædvanlige landskaber og har for nylig opdaget af vestlige vandrere. Muligheder for treks omfatter: Mule-back, mountainbike eller kamel ekspeditioner med overnatninger i en bjerghytte eller bivuak afhængig af ruten og sæson.
Nordøst passatvinde, at blæse på den atlantiske kyst tilbyder meget værdsat steder for surfere. Essaouira er den mest kendte, men der er også Mehdia, Taghazout, Minleft og Sidi Bouzid. Langs kysten, vil du sætte pris på den langsomme, venlige tempo kystnære liv kombineret med spænding af vandsport. Windsurfere vil nyde Essaouira og Dar Bouzza stranden syd for Casablanca. Og for nylig, Kite Surfing har vundet popularitet i disse søvnig, men charmerende byer. Skiløb Atlas af Oukaimden (75km fra Marrakech). For passionerede skiløbere, kunne hvad være mere spændende end skiløb i Afrika! Oukaimden Vinter ski resort ligger i en højde af 2.600 m og er åben fra januar til April. Det tilbyder skipister for alle niveauer i et areal på 300 hektar. Michliffen ski resort i nærheden af Ifrane er af mere beskedent omfang, men stadig tilbyder en stor oplevelse i Atlas-bjergene. Uden for sæsonen sne tilbyder Oukaimden hånd glider, rock klatring eller trekking.
Marokko er kendt for sine smukke golfbaner hvor almindelige internationale turneringer er organiseret. For amatører er det en lejlighed til at kombinere sport og discovery hele året rundt. Med på baggrund af Atlasbjergene og omgivet af palmer, roen i landskabet tjener til at berolige nerverne efter at lejlighedsvis miss hit!
En tur i labyrint af souks (butikker og handlende boder) kan undertiden vise sig for at være en udfordring, men at fare vild i dem er en fornøjelse. Prøv at bytte hvis du ønsker at gøre nogle shopping. Det er en godt forankret tradition i de arabiske lande men kan forvandles til et mareridt, hvis du er uvidende om de sædvanlige priser. Et indledende besøg på en kooperativ eller gode råd af en lokal vil vise sig nyttigt at undgå at blive taget for en nar.
Musik er folklore, men også tradition og har gennemgået forskellige påvirkninger (andalusiske, afrikanske eller rural). Musik er allestedsnærværende ved fester og ceremonier men også i gaden. Lad dig selv få fortrylles af poesi eller spjætter til rytmen af musik, der kan nydes på festivaler (Se dagsorden), parterne og i offentlige pladser.
Rigdommen af det marokkanske køkken, ry for at være en af bedste i verden, er en ren og skær glæde af sanserne. Flere ingredienser af tagines og sødme af kagerne er hæfteklammer af den marokkanske retter, som aldrig mangler kreativitet.
Man kan nyde små restauranter og berømte tabeller med en bred vifte af priser. Steder, der tiltrækker også mange turister der skal undgås, for de kan efterlade dig med en fadt souvenir af marokkanske retter.
Marokko er et land af bjerge. Det er højt niveau grunde dækker mere end 100.000 km