Marrakeshissa, tai Marrakech

Marrakeshissa, tai Marrakech (Berber: ⵎ ⵕ ⵕ ⴰ ⴽ ⵛ, arabiaksi: مراكش, Murrākuš) (lausutaan Marra-kesh), on suuri kaupunki Luoteis Afrikkalainen kansakunta Marokon. Jonka väkiluku on 794620 ja 1063415 pääkaupunkiseudulla mukaan 2004 väestönlaskennan,  on Marokon neljänneksi suurin kaupunki jälkeen Casablanca, Fes ja Rabat, ja pääkaupunki puolivälissä Lounais seutukunta Marrakech-Tensift-El Haouz lähellä juurella lumihuippuiset Atlas Mountains. Maanteiden, Marrakesh sijaitsee 580 km (360 mi) Lounais Tanger, 327 km (203 mi) Lounais Marokon pääkaupungissa Rabatissa, 239 km (149 km) lounaaseen Casablanca, ja 246 km (153 mi) koilliseen Agadir .
Marrakesh on tärkein neljä entistä valtakunnan kaupungeista historiassa Marokko. Asuttama Berber viljelijät neoliittinen kertaa, kaupunki perustettiin vuonna 1062 Abu Bakr ibn Umar, päällikkö ja serkku Yusuf ibn Tashfin. Led Almoravids, monet moskeijat kuten Koutoubia moskeija ja madrasas (koraanikoulujen) sinne rakennettiin aikana 12. vuosisadalla Andalusian vaikutusvaltaa. Punaisia ​​seiniä kaupungin rakennuttama Ali ibn Yusuf vuonna 1122-1123, ja erilaisia ​​rakennuksia rakennettu tänä aikana ovat antaneet kaupungin lempinimi "Red City" tai "Okra City", koska punaisesta hiekkakivestä käytetty. Marrakesh kasvoi nopeasti ja vakiinnuttanut asemansa kulttuuriset, uskonnolliset ja kauppakeskus Maghreb ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Jemaa el-Fnaa on vilkkaimmalla aukiolla Afrikassa. Kauden jälkeen lasku, kaupunki oli ohittanut Fez, alussa 16-luvulla, Marrakesh jälleen tuli pääkaupunki kuningaskunnan ja palautti sen entiseen loistoonsa varsinkin aikana hallita varakas Saadian Sultans Abu Abdallah al-Qaim ja Ahmad al- Mansur, joka koristaa kaupungin runsas palatseja kuten El Badi Palace (1578), ja palauttaa monet pilalla monumentteja. Keskuksena suufilaisuuden, kaupunki tuli tunnetuksi "Seven Saints". Vuonna 1912 Ranskan protektoraatti Marokossa on perustettu ja T'hami El Glaoui, joka tunnetaan nimellä "Lord of Atlas", tuli Pasha Marrakeshin, post hän toimi lähes koko 44 vuotta kesto protektoraatti, hallitseva kaupunki ja elää ylenpalttinen elämäntapa. Vuonna 2009 Fatima Zahra Mansouri tuli vasta toinen nainen Marokon historian valitaan pormestari kaupungin. [3]
Kuten monet Marokon kaupungeissa, Marrakesh käsittää sekä vanha linnoitettu kaupunki täynnä monia ihmisiä työskentelee Torit (Medina) ja moderni lähiöissä, joista tärkein on Gueliz. Nykyään se on yksi Euroopan vilkkaimpia alueita Afrikassa, suuri taloudellinen keskus ja matkailukohde. Matkailu suosittelee lämpimästi hallitseva Marokon monarkki, Mohammed VI, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa määrä matkailijoiden Marokko 20 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä. Talouden taantumasta huolimatta, kiinteistöjen ja hotellin kehitys on raketin kaupungin 21. vuosisadalla, ja vuonna 2012 yksin, 19 uutta hotellia oli tarkoitus avata. Marrakesh on erityisen suosittu Ranskan ja lukuisat ranskalaiset kuuluisuuksia omistaa omaisuutta siellä. Marrakesh on suurin perinteinen Berber markkinoilla (Souk) Marokossa, jossa noin 18 basaareja myydä mitään perinteisistä Berber matot nykyaikaisen kulutuselektroniikan. Käsityöt työskentelee merkittävä osa väestöstä, jotka myyvät tuotteitaan turisteille basaareja.
Marrakesh palvelee Menara International Airport ja Marrakeshin rautatieasema, joka yhdistää sen Casablanca ja pohjoiseen. Marrakesh on useita yliopistoja ja kouluja, kuten Cadi Ayyad yliopisto. Määrän marokkolaisia ​​jalkapalloseurojen sijaitsevat täällä myös Najm de Marrakech, KAC Marrakech, Mouloudia de Marrakech ja Chez Ali Club de Marrakech. Marrakeshin Street Circuit isännöi kisaa maailman Touring Car Championship, Formula 2 ja Auto GP World Series.