Etusivu Marokko Agadir

Agadir

Agadir on suosittu rantalomakohde, josta löytyy kilometrien pituisia hiekkarantoja, hienoja golfkenttiä ja värikästä markkinaelämää.
Kuuman kuivan erämaan ja viilentävän valtameren välissä sijaitseva Agadir on rantalomakohde parhaimmillaan. Vaikka varsinaisia nähtävyyksiä ei Agadirista löydy, kannattaa aikaa kuluttaa upeiden rantojen ohella toreja kierrellen, golfaten tai retkeillen Marokon muihin kaupunkeihin.

Ranta- ja torielämää Agadirissa

Agadirin kulttuuri on sekoitus länsiafrikkalaista, arabialaista ja ranskalaista perinnettä, mutta nyttemmin kaupunki on turismin johdosta varsin länsimaalaistunut. Agadirin kaupunkikuva on pieni sekamelska vanhaa ja uutta. Kaupungissa kohoavat modernit, valkoiset rakennukset sulassa sovussa vierekkäin värikkäiden minareettien kanssa. Kaupungin modernimmalla puolella sijaitsee monia muotiliikkeitä, mutta edullisten ostosten perässä juoksevien kannattaa vierailla pakallisten asuinkorttelien läheisyydessä sijaitsevilla kauppakujilla, jotka ovat huomattavasti turistialueita edullisempia.
Paikalliset markkinat eli souk ovat nähtävyys ja kokemus jo itsessään. Hälisevät ja värikkäät markkinat tarjoavat mielenkiintoista nähtävää ja ostoskassiin voi pujahtaa esimerkiksi käsin solmittuja mattoja, nahasta valmistettuja käsitöitä, hopea- ja messinkiesineitä, puukäsitöitä tai mausteita. Kannattaa kuitenkin tinkiä aina ja kaikesta.
Agadir on erityisen ylpeä pitkästä ja valkeasta hiekkarannastaan. Lähes kymmenen kilometriä pitkältä hiekkarannalta löytyy niin hotellien yksityisiä kuin yleisiäkin osuuksia, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja. Upeaa rantaa reunustaa rantakatu kahviloineen, ravintoloineen ja pienine liikkeineen. Rantakatu kuhisee elämää aamun tunneista illan hämärään. Rantapäivän kruunaa viilentävä juoma ja kierros pienissä putiikeissa, joista voi ostaa tuliaisia ja matkamuistoja.

Retkiä Agadirista

Vaikka Agadirissa ei juuri ole suuria nähtävyyksiä, Agadirista pääsee helposti retkille moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Tutustumisen arvoinen on esimerkiksi 180 kilometrin päässä Agadirista sijaitseva Essaouiran vanha merirosvosatama. Yksi suosituimmista retkikohteista on ilman muuta sisämaassa sijaitseva Marrakech. Noin 250 kilometrin päässä Agadirista sijaitsevan Marrakechin kiehtovia katuja reunustavat ihanat vaaleanpunaiset talot ja nähtävää tarjoaa kasityöläiskujat sekä Djema-el-Fna eli Ilveilijöiden tori.
Agadirista voi retkeillä myös 520 kilometrin päähän kuuluisaan Casablancaan. Elokuvafanit tuntevat kaupungin sen nimikkoelokuvasta, joka on antanut Casablancalle varsin romanttisen leiman. Ja kyllähän toisen maailmansodan aikaisessa kansainvälisen vakoilun keskuksessa riittää nähtävää! Casablanca on Marokon suurin kaupunki ja siellä näkyvät voimakkaasti eurooppalaiset vaikutteet. Jos haluaa lähteä vielä pidemmälle, voi vierailla Marokon pääkaupungissa Rabatissa, joka sijaitsee noin 600 kilometrin päässä Agadirista.