Perinteistä ruokaa Marokossa .. Marokko kulttuuri

Perinteistä ruokaa Marokossa .. Marokko kulttuuri


Perinteistä ruokaa Marokossa


Marokon ruoanlaitto on vahvasti ominaista hienovarainen sekoitus mausteita, ja marokkolaiset asiantuntevasti käyttää niitä parantaa, eikä maski, maku ja tuoksu niiden ruokia. Mausteet kuten cayenne, sahrami, chili, kaneli, kurkuma, inkivääri, kumina, paprika ja mustapippuri ovat kaikki yleisiä Marokossa, sillä on erityinen sekoitus mausteita nimeltään Ras el hanout, käännetty "pään liikkeen", joka on yleensä seos välillä 10 ja 30 erilaisia ​​mausteita. Perinteisesti haltija kunkin mausteen kauppa myi oman ainutlaatuisen - ja salaisuus - Ras el hanout resepti. Tuoreet yrtit ovat läsnä myös Marokon ruokia, erityisesti valkosipuli, korianteri, persilja, ja minttu, koska ovat tuoksuva lisäyksiä kuten oranssi tai ruusuvesi, oliivit ja oliiviöljy. Harissa, tulinen tahna valkosipulia, chiliä, oliiviöljyä ja suolaa, usein käytetään mauste. Ennen kaikkea, ehkä ominaispiirre marokkolaisia ​​ruokia on sekoitus suolaisia ​​makea, yleisimmin todistamassa lisäämällä hedelmien lihan tagines.Marokon ruoka on enimmäkseen paljasjalkainen, tuottaa monenlaisia ​​hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja jyviä sekä suuria määriä lampaita, nautoja, siipikarjaa ja äyriäisiä. Tämä valikoima sesongin ja enimmäkseen luomutuotteita viljellään laajasti ja viljellyt pienviljelijöitä ja toimitetaan päivittäin markkinoilla ja souks puolilla maata. Syöminen Marokossa on sosiaalinen rituaali, ja jakaa ateriat kotona on olennaista kaikkein marokkolaisten "tapa elämää. Perheet ylpeitä kaikessa aterian ostamasta tuoreimpia tuotteita valmistelun, ruoanlaitto, ja näyttö kunkin lautasen. Tällainen on tärkeää ateria monet kaupunkien perheet jopa työllistävät live-Cook - joskus huonompi perheen sukulainen - lisätä heidän sosiaalista asemaa. Useimmat maan Maisons d'hôte myös työllistävät kokopäiväisesti kokit houkutella sekä vakinaisille asukkaille heidän ovet. Tämä on johtanut näyttävästi lukuisia korkeatasoisia ruokapaikkoja sijaitsevat ympäri maata, sekä uuden aallon kansainvälisellä marokkolaisia ​​fuusio ruokia. Elintarvikkeiden Jotta pääset alkuun, tässä on luettelo yhteisistä Marokon elintarvikkeita sinun varmasti törmännyt aikana matkoillesi: amlou: makea leviäminen tehty mantelimassa, hunajaa ja Argan öljybaghrir: sienimäinen pannukakku pienellä ulkoilmassa taskut alkuun, samanlainen iso crumpet brochette: massaksi liha grillattu yli charcoal tulipalo couscous: irtotupakasta mannasuurimot viljan höyrytetty kunnes pullea ja pörröinen harira: keitto valmistetaan yleensä kasvis-tai kanalientä lisättyä kikherne ja tomaatti kefta: jauhettu lammasta tai nautaa anteliaasti maustettuna ja joko valssattu muotoon makkaraa brochette tai muotoillaan lihapullat ja keittää tagine khalli : uppomuna, joskus keitetyt ja tarjoillaan taginekhübz: pyöreä, litteä leipä mechoui: koko paahdettua lammasta tai nautaa msemmen: ohut, öljyinen, litteä leipä Pastilla: hilseilevä, phyllo leivonnaiset piirakka suolainen täyte kanan, kyyhkynen, tai joskus mereneläviä, päällä kanelia tai sokeria kuorrutus tagine: liha, äyriäiset, ja / tai kasviskiusaus tai pata, hitaasti keittää kaksiosainen savi ruoanlaitto alus kartion muotoinen kansi tanjia: savi uurna täynnä maustettua lihaa ja hitaasti keittää vuonna hiillosta paikallisen hammam zaalouk: maustettu munakoiso dip Breakfast & Leivät - Marokon herkkuja alkaa aamulla. Jopa alkeellisinta kahviloita on yleensä tarjoaa tuoreita leivonnaisia ​​tai leipiä mukana kahvia, teetä tai tuoremehun. Patonkeja, croissantteja, ja pain au chocolat ovat kantavia kaikkein aamiaisia, vaan voi myös kohdata Marokon leivät - paras syödään tuoreena - kuten khübz, msemmen ja baghrir. Henkilökohtainen suosikki on lämmin baghrir peitossa amlou. Jos olet oleskelevat yksi maan Maisons d'hôte, aamiaisen todennäköisesti myös valikoima hilloja, tai Hillot, jogurttia ja tuoreita hedelmiä, sekä keitettyjä munia ja omelets. Sandwiches & Snacks - Snak ravintolat löytyy kaikkialla Marokossa, aina hole-in-the-wall jalkakäytävä tarjouksesta suurempiin, istua alas laitoksissa. Astiat tarjolla ulottuu voileipiä, pizzaa ja perunat (ranskalaiset perunat) ja chawarma (paahdettu liha pitaleipä) ja tuntuvampia ruokia kuten pieniä. Marokon versio sandwich tulee joko patonki tai khübz, ja yleensä siihen liittyy valitsemalla näytettävän valikoima leikkeleitä, salaatteja ja kastikkeita, pyydä plats emporter jos haluat sen takeaway. Keitetyt etanat - ei suuri ranskalainen lajike, mutta pieni ruskea-ja-kerma raitainen etanat tunnetaan babouche - myydään yleisesti kadulta ruokakojuja, ja kulho etana keitto pidetään suuri korjaavat. Harira on toinen keitto, ja se voidaan syödä sellaisenaan tai osana suurempaa aterian. Ramadanin aikana, harira usein humalassa iltahämärässä rikkoa paasto. On olemassa monia reseptejä harira, joiden perus kalusto mukaan lukien kikherne ja tomaattia, papu, ja pastaa tai kanaa ja pippuria. Suosittelen purista sitruunan lisätä hieman terävyyttä makuun. Salaatit - runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ympäri Marokko - jopa ulos reunaan Saharan dyynejä - otollisia herkullisia salaatteja. Lähes kaikkialla sinulle tarjotaan salade Marocain (hienonnettuna tomaattia, kurkkua, ja joskus vihreä paprika), tai ainakin salade vert salaatin ja tomaattien.Kasvissyöjät mieluummin salaatti kurssin tarjoamia monia hienoja ravintoloita kutsutaan meze. Tämä kuvioitu pieniä annoksia voi kuulua maustettua munakoiso pulahtaa nimeltään zaalouk, herbed vauva perunat, hunajainen porkkanat, soseena kurpitsa kaneli ja paahdettua tomaattia innolla. Seafood - Marokon Atlantin rannikolla, mukaan lukien riidanalainen Länsi-Sahara, on kysytty kalastus maa, ja hyvästä syystä. Kylmä, ravintoaine-rikas vedet ovat aina maan markkinoilla ja ravintoloissa laaja valikoima tuoreita meren antimia ympäri vuoden. Viime aikoina on kuitenkin ollut lasku päivittäinen saalis laajasti johtuvan liikakalastuksen. Silti tiettynä päivänä rannikolla ja suurten sisämaan kaupunkien ansiosta kylmäkuljetukset, olet vielä todennäköisesti runsaudenpula, tuoretta saaliit Saint-Pierre (John Dory), ahventa (meriruutana), merlan (valkoturska), ja sardiinit. Oualidia osteri maatilat varmistaa vakaan kotimaisen tarjonnan suosittu mollusk, kun taas crevettes (katkaravut / katkarapu) ja Homard (hummeri) on myös säännöllisesti esillä valikoissa. Liha - marokkolaisten rakastavat lihaa, ja käsite kasvissyönnin aiheuttaa joidenkin näyttää sekaannusta paikallisten keskuudessa, jotka olettavat, että äyriäiset vielä syödään, joten kasvissyöjä salaatti tulee yleensä tonnikalaa. Lamb on suosinut ja nautitaan couscous, vuonna tagines, skewered yli puuhiiltä, ​​haudutettua, keitetty tai hidastaa paahdettu kunnes delectably tarjouksen mechoui. Naudanliha ja kana ovat edullisempia, ja ne tarjoillaan myös eri tavoin, kuten liekki-grillattua varras kanaa, suosittu Snak aterian. Couscous - Peräisin joko Algeriassa tai Marokossa 13. vuosisadalla, kuskusin - Marokon kansallinen ruokalaji - on hieno suurimot viljaa, joka on perinteisesti käsin käärittyjä ennen kuin kuumana yli kytevän muhennos. Valmis, kun pullea ja pörröinen, jyvät sitten kasataan suuri vati tai tagine astia, jossa muhennos sitten kukkura päälle. Se on perinteisesti toimineet jälkeen tagine tai mechoui, ja on kruunaus lautasen josta useimmat marokkolaisia ​​arvioivat ateriaa.Jos olet kutsuttu Marokon kotiin perinteisen perjantai keskipäivän couscous, olla tietoinen siitä, että jokaisen Marokon miehen vaimo tai äiti kokkeja paras couscous Marokossa, ja valtion muutoin on verrattavissa maanpetokseen. Pastilla - Kutsutaan bisteeya, tämä on makea ja suolainen kahvileipä koostuvat silputtu kanaa tai kyyhkynen sekoittaa muna ja murskattua mantelia. Seos suljettu phyllolike leivonnaiset nimeltä Warka, joka on päällä kanelia ja sokeria kuorrutus. Pastilla pidetään herkkua, joten jotkut ravintolat eivät aina ole sitä saatavilla. Tagine - Tagine on vuoka tai pata perinteisesti keittää yli kytevän charcoal tulipalo kaksiosainen, kartion muotoinen, savi alus, jota kutsutaan myös tagine ja mistä lautasen saa nimensä. Tagines tulevat monissa ihania yhdistelmiä kuten naudanlihaa luumuja, kanaa säilynyt sitruuna ja lammasta päivämääriä, mutta voi myös koostua kefta päällä muna, äyriäiset, tai pelkästään kasviksia. Tanjia - Kuten tagine, tanjia nimensä velkaa savi astiaan, jossa se ​​on keitetty. Klassinen Marrakchi ruokalaji, suuri palat maustetaan, maustettu naudan tai lampaan ne tungetaan tanjia, joka sitten sidotaan paperin ja merkkijonon ja vietiin paikalliseen hammam. Hammam n farnatchi - mies vastaa stoking uuniin - hautaa tanjia aluksen hiillos ja jättää hitaasti kokki muutaman tunnin, jonka jälkeen liha on mureaa ja valmis syömään. Tämä on perinteisesti lautasen tehty miesten miehille ja on valmis polttarit tai kaikki-mies kerääminen. Jälkiruoat & Makeiset - paitsi minttu teetä, jälkiruoka yleensä koostuu makeita marokkolaisia ​​leivonnaisia ​​tippuvan hunajaa tai unohdettu kaneli ja sokeri kuorrutus . Jotkin ylhäältä ravintolat tarjoavat Pastilla au lait - kerrosten rapea, lehtitaikina peitossa makeutettu maito ja amlou ja päällä murskattua pähkinää. Sfenj on friteerattua Marokon donitsi, ja voidaan nähdä kierteitetyt kuusi kerrallaan pala bambusta reed tai Palm Frond. Leipomouunit ovat kaikkialla Marokossa - perintö jäi Ranskan - ja laatu leivonnaisia ​​ja leivonnaisia ​​(kakkuja) on erinomainen. Jotain todella Marokon, kokeile Gazelle sarvet, jotka ovat pieniä, puolikuun muotoinen leivonnaiset täynnä marsipaani. Juo Juomat - Yö ja päivä, marokkolaiset ovat rehydratoitiin kaksi suosittua juomat - tuoremehun ja minttu teetä, kansallisen juoman . Molemmat löytyy kahviloita ja Snak ravintoloita maata, ja ovat erinomaisia ​​pick-me-up for ylikuumentunut matkustaja. Marokon urokset ovat erityisen innokkaita kahvi, toinen perintö Ranskan miehityksen. Ei itseään kunnioittava marokkolainen kahvila uskaltaisi palvelee pikakahvia ja kahvin ystäville löytyy tuoretta cappuccinoa, espressoa tai kahvia maidon kanssa minne vain milloin vain. Water - Monet Länsi matkailijoille - erityisesti niitä kylmempää ilmastoa - kärsivät nestehukka aikana Marokon matkoillaan. Tätä ei tarvitse tapahtua, sillä halpa pullotettua vettä on saatavilla kaikkialla. Parhaat edelleen veden merkit ovat Sidi Ali ja Ciel, kun Oulmes on yleisimmin saatavilla mineraalivettä. Useimmat vesijohtovesi Marokossa on juomakelpoista, mutta se on turvallisempaa pysyä pullotettua vettä. Beer, Wine & Liquor - Marokko ei suinkaan kuiva maa, mutta juominen yleisillä edelleen paheksutaan ja on erittäin tietämätön jos harjoitetaan lähellä moskeija. Lisäksi muutama valitse laitoksissa - lähinnä Marrakech - Marokon baarit, nimeltään brasserie, ovat kaikki-mies, savuinen juominen luoliin, jotka ovat vain epätoivoisesti janoinen ja ovat epämiellyttäviä naisilla. Useimmat hyväpalkkainen ravintoloissa, mutta on viinaa lisenssin, ja pitäisi pystyä tarjoamaan olutta, jos ei myös viiniä ja väkeviä alkoholijuomia. Monet turisti hotellia on myös liitetty baari, vaikka jotkut niistä ovat myös domain ketjun savuttomia liikemiehiä ja prostituoituja.Marokko on kolme paikallista olutmerkkejä - Casablanca, Stork, ja lippu - joista jälkimmäinen on minun henkilökohtainen suositus, kun Heineken on helpoimmin saatavissa olevan oluen. On myös muutamia yllättävän maukas Marokon viinejä, mukaan lukien tyylikäs Gris de Guerrouane rosé sekä monia ranskalaisia ​​laatutuotteita.valintamyymäläketjut Acima ja Marjane löytyy eri kaupungeissa ympäri Marokko, on hyvin varustetuista viinakaupat, ja ovat jopa tiedossa pysyä auki ei-muslimien ramadanin aikana.Muita viinakaupat voi olla vaikea paikantaa, mutta voit kysyä hotelliin. Useimmissa maan Medinas, ainoastaan ​​alkoholin löytyy tulee olemaan valitse turisti hotelleissa ja ravintoloissa.ruokaa Marokossa on yhtä monipuolinen kuin maan maisemaa, mikä johtuu osittain lukuisten kulinaarisia vaikutteita, kuten Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Italiassa , Senegal, Turkki ja berberit. Marokko tuo hyvin vähän ruokaa, joten sen Välimeren leviämisen hedelmiä ja vihanneksia yleensä paikallisesti kasvanut ja tuoretta. Suuri osa maan karjan laidunkanaloissa-kuva karjan polveileva vuorilla ja laaksoissa-tuloksena tuoretta, flavorful lihaa. Vaikka jokainen alue on tunnettu sen ainutlaatuinen makuja ja annoksia, aterioita koko maassa yleisesti ominaisuus lihat kasvikset ja usein maustettuna kumina, kaneli, sahrami ja paprika. Tämä kimppu makuja on kudottu Marokon aamiaiset, lounaat ja illalliset. Breakfast Haluatpa aamiaista iso tai pieni, täynnä hiilihydraatteja tai proteiinia, erilaisia ​​Marokon perinteisen aamiaisen vaihtoehtoja pitäisi jättää olo tyytyväinen ja valmis koko päivän tutustumiseen. Voit aloittaa päiväsi kevyen aterian, pysähtyä kadulla pilttuu Marokon pitaleipä. Tuoremehun on myös runsaasti kadulla, mutta voit tuoda oman kupin, sillä monet myyjät vain nopeasti huuhtele lasit asiakkaiden välillä. Muita todennäköisesti löydöt ovat sesongin hedelmiä, ranskalaisia ​​leivonnaisia ​​(joka voi tulla hunajaa tai hilloa), munkkeja ja tietysti kahvia ja minttu teetä. Jos elimistö vaatii jotain merkittävää ennen kuin lähdet ulos, istua alas aterian todennäköisesti tarjota kaikille vaihtoehtoja kaduilla ja omelets ripaus tuoretta kumina, Marokon pannukakkuja ja ehkä jopa karitsan pää. Lounas Lounas on perinteisesti suurin ateria (paitsi Ramadanin aikana), tapahtuu yleensä iltapäivästä 15:00 tai niin , jonka jälkeen päiväunet. Monin paikoin lähellä aikana ruokatunnilla (tosin paljon paikkoja, jotka palvelevat turisteja pysymään auki), joten se voi olla hyvä ottaa aikaa ja valita istua alas aterian. Tämä lisää muodollisia lounas on yleensä tarjolla usean kursseja, joten varaudu jäädä hetkeksi. Salad, mukana kotitekoista leipää, on ensimmäinen kurssi istua alas aterian ja sisältää valikoiman kasvikset kuten tomaatti, sipuli, vihreä paprika , punajuuret, valkosipuli ja munakoisoa, sekä mausteet ja yrtit. Couscous on perinteinen pääruoka. Se on usein keitetty kasvikset, pähkinät ja mausteet ja tarjoillaan lihaa, kuten paahdettua lammasta tai kanaa sitruuna ja oliiveja.Marokko on myös tunnettu tagine, runsaasti maustettu muhennos joka on hitaasti keittää savi potin. On olemassa lukuisia lajikkeita tagine, vaan yksinkertaisesti sanottuna, tämä muhennos tyypillisesti koostuu liha, kasvikset ja kastike, maustettu yhdistelmällä Marokon mausteet. Jälkiruoka on usein tarjoillaan jossain vaiheessa aterian sijasta lopussa.Jälkiruokia kuten bastilla (kerrokset lehtitaikina kanssa paahdetut mantelit, kaneli ja kerma), gaselli sarvet (leivonnainen jossa mantelimassa, sirotellaan sokeria), kookos tuhertaa kakut, manteli evästeet ja oranssi viipaleita kanelia, näytteenotto nämä herkut kun vielä on huone on ehdottomasti hyödyllistä. Lopussa aterian, voit odottaa tuulen alas makeutettu minttu teetä. Kuten aamiaisella, paras veto nopeammin, kevyempi lounas on poimia jotain kadun myyjä. Jos etsit pilttuu linja paikalliset, olet enemmän apt löytää puhdas paikka, jossa maine tuore, maukas ruoka. kebab ovat varsin suosittuja Marokossa ja helppo napata liikkeellä. Ne sisältävät tyypillisesti kasvikset sekä kana, lammas, lihapullia (joka voi olla valmistettu naudan tai lampaan) tai yhdistelmä lihaa (joka voi sisältää munuais-, maksa-ja sydän). Lammasmakkaraa ja pizza ovat myös yhteisiä löytöjä ja äyriäisiä on erityisen runsaasti pitkin Atlantin rannikkoa. Jos olet halukas istua alas hetkeksi, harkitse poimien pataa ja pitaleipää. Illallinen alkaa noin 21:00, illallinen on yleensä kevyempi ateria syödään kotona. Harira on perinteinen illallinen ruokalaji (varsinkin ramadanin aikana), joka on paksu tomaatti ja linssi keitto karitsa, kikherneet, nuudelit, kaneli, inkivääri, kurkuma ja cayenne. Katu Torit tarjoavat enemmän snack-like ilta vaihtoehtoja, kuten paahdettuja manteleita, kumina-maustettu kovaksi keitetyt munat ja paahdettua maissia. Bocaillos (voileivät) on tullut yhä suositumpia Marokossa. He yleensä tehty valinta lihaa, kalaa tai munakas yhdessä kasvikset. istua alas aterian todennäköisesti tarjoavat kaikki vaihtoehtoja kaduilla ja omelets ripaus tuoretta kumina, Marokon pannukakkuja ja ehkä jopa karitsan pää. Lounas Lounas on perinteisesti suurin ateria (paitsi Ramadanin aikana), tapahtuu yleensä iltapäivästä 15:00 tai niin, jonka jälkeen päiväunet. Monin paikoin lähellä aikana ruokatunnilla (tosin paljon paikkoja, jotka palvelevat turisteja pysymään auki), joten se voi olla hyvä ottaa aikaa ja valita istua alas aterian. Tämä lisää muodollisia lounas on yleensä tarjolla usean kursseja, joten varaudu jäädä hetkeksi. Salad, mukana kotitekoista leipää, on ensimmäinen kurssi istua alas aterian ja sisältää valikoiman kasvikset kuten tomaatti, sipuli, vihreä paprika , punajuuret, valkosipuli ja munakoisoa, sekä mausteet ja yrtit. Couscous on perinteinen pääruoka. Se on usein keitetty kasvikset, pähkinät ja mausteet ja tarjoillaan lihaa, kuten paahdettua lammasta tai kanaa sitruuna ja oliiveja. Marokko on myös tunnettu tagine, runsaasti maustettu muhennos joka on hitaasti keittää savi potin. On olemassa lukuisia lajikkeita tagine, vaan yksinkertaisesti sanottuna, tämä muhennos tyypillisesti koostuu liha, kasvikset ja kastike, maustettu yhdistelmällä Marokon mausteet. Jälkiruoka on usein tarjoillaan jossain vaiheessa aterian sijasta lopussa. Jälkiruokia kuten bastilla (kerrokset lehtitaikina kanssa paahdetut mantelit, kaneli ja kerma), gaselli sarvet (leivonnainen jossa mantelimassa, sirotellaan sokeria), kookos tuhertaa kakut, manteli evästeet ja oranssi viipaleita kanelia, näytteenotto nämä herkut kun vielä on huone on ehdottomasti hyödyllistä. Lopussa aterian, voit odottaa tuulen alas makeutettu minttu teetä.Kuten aamiaisella, paras veto nopeammin, kevyempi lounas on poimia jotain kadun myyjä.Jos etsit pilttuu linja paikalliset, olet enemmän apt löytää puhdas paikka, jossa maine tuore, maukas ruoka. kebab ovat varsin suosittuja Marokossa ja helppo napata liikkeellä. Ne sisältävät tyypillisesti kasvikset sekä kana, lammas, lihapullia (joka voi olla valmistettu naudan tai lampaan) tai yhdistelmä lihaa (joka voi sisältää munuais-, maksa-ja sydän).Lammasmakkaraa ja pizza ovat myös yhteisiä löytöjä ja äyriäisiä on erityisen runsaasti pitkin Atlantin rannikkoa. Jos olet halukas istua alas hetkeksi, harkitse poimien pataa ja pitaleipää. Illallinen alkaa noin 21:00, illallinen on yleensä kevyempi ateria syödään kotona.Harira on perinteinen illallinen ruokalaji (varsinkin ramadanin aikana), joka on paksu tomaatti ja linssi keitto karitsa, kikherneet, nuudelit, kaneli, inkivääri, kurkuma ja cayenne.Katu Torit tarjoavat enemmän snack-like ilta vaihtoehtoja, kuten paahdettuja manteleita, kumina-maustettu kovaksi keitetyt munat ja paahdettua maissia. Bocaillos (voileivät) on tullut yhä suositumpia Marokossa. He yleensä tehty valinta lihaa, kalaa tai munakas yhdessä kasvikset. istua alas aterian todennäköisesti tarjoavat kaikki vaihtoehtoja kaduilla ja omelets ripaus tuoretta kumina, Marokon pannukakkuja ja ehkä jopa karitsan pää. Lounas Lounas on perinteisesti suurin ateria (paitsi Ramadanin aikana), tapahtuu yleensä iltapäivästä 15:00 tai niin, jonka jälkeen päiväunet. Monin paikoin lähellä aikana ruokatunnilla (tosin paljon paikkoja, jotka palvelevat turisteja pysymään auki), joten se voi olla hyvä ottaa aikaa ja valita istua alas aterian. Tämä lisää muodollisia lounas on yleensä tarjolla usean kursseja, joten varaudu jäädä hetkeksi. Salad, mukana kotitekoista leipää, on ensimmäinen kurssi istua alas aterian ja sisältää valikoiman kasvikset kuten tomaatti, sipuli, vihreä paprika , punajuuret, valkosipuli ja munakoisoa, sekä mausteet ja yrtit. Couscous on perinteinen pääruoka. Se on usein keitetty kasvikset, pähkinät ja mausteet ja tarjoillaan lihaa, kuten paahdettua lammasta tai kanaa sitruuna ja oliiveja. Marokko on myös tunnettu tagine, runsaasti maustettu muhennos joka on hitaasti keittää savi potin. On olemassa lukuisia lajikkeita tagine, vaan yksinkertaisesti sanottuna, tämä muhennos tyypillisesti koostuu liha, kasvikset ja kastike, maustettu yhdistelmällä Marokon mausteet. Jälkiruoka on usein tarjoillaan jossain vaiheessa aterian sijasta lopussa. Jälkiruokia kuten bastilla (kerrokset lehtitaikina kanssa paahdetut mantelit, kaneli ja kerma), gaselli sarvet (leivonnainen jossa mantelimassa, sirotellaan sokeria), kookos tuhertaa kakut, manteli evästeet ja oranssi viipaleita kanelia, näytteenotto nämä herkut kun vielä on huone on ehdottomasti hyödyllistä. Lopussa aterian, voit odottaa tuulen alas makeutettu minttu teetä. Kuten aamiaisella, paras veto nopeammin, kevyempi lounas on poimia jotain kadun myyjä. Jos etsit pilttuu linja paikalliset, olet enemmän apt löytää puhdas paikka, jossa maine tuore, maukas ruoka. kebab ovat varsin suosittuja Marokossa ja helppo napata liikkeellä. Ne sisältävät tyypillisesti kasvikset sekä kana, lammas, lihapullia (joka voi olla valmistettu naudan tai lampaan) tai yhdistelmä lihaa (joka voi sisältää munuais-, maksa-ja sydän).Lammasmakkaraa ja pizza ovat myös yhteisiä löytöjä ja äyriäisiä on erityisen runsaasti pitkin Atlantin rannikkoa. Jos olet halukas istua alas hetkeksi, harkitse poimien pataa ja pitaleipää. Illallinen alkaa noin 21:00, illallinen on yleensä kevyempi ateria syödään kotona.Harira on perinteinen illallinen ruokalaji (varsinkin ramadanin aikana), joka on paksu tomaatti ja linssi keitto karitsa, kikherneet, nuudelit, kaneli, inkivääri, kurkuma ja cayenne.Katu Torit tarjoavat enemmän snack-like ilta vaihtoehtoja, kuten paahdettuja manteleita, kumina-maustettu kovaksi keitetyt munat ja paahdettua maissia. Bocaillos (voileivät) on tullut yhä suositumpia Marokossa. He yleensä tehty valinta lihaa, kalaa tai munakas yhdessä kasvikset.